Angst tandarts

Bent u bang voor de tandarts? Hebt u daardoor al een tijd geen tandarts bezocht? U bent niet de enige. Angst voor de tandarts is een veelvoorkomende probleem. Uit onderzoek blijkt dat 40% van de Nederlanders angstig is voor de tandarts.

Bij Atiq Tandartsen proberen we samen met u uw angst te overwinnen. Het is van belang om te achterhalen wat de oorzaak is. Er zijn veel oorzaken, zoals een nare ervaring uit het verleden, enge verhalen gehoord van anderen of juist gedrag van ouders gekopieerd die angstig waren. Door de oorzaak te achterhalen, kunnen we ook het probleem aanpakken.

Werkwijze

  Duidelijk communicatie.

Dit is een zeer belangrijk aspect. Wij communiceren met u wat u kunt verwacht en wat de tandarts/mondhygiënist gaat doen. Indien het niet duidelijk is, kunt u het altijd aangeven. U kunt zich ook pas op uw gemak voelen wanneer u weet wat er gaat komen.

  Pijnloos behandeling.

Met de nieuwste verdovingstechnieken proberen we de behandelingen zo uitvoeren dat u er niets van voelt.

  We nemen de tijd voor u.

In alle rust proberen we u te behandelen. De afspraken worden langer ingepland, zodat we niet hoeven te haasten.

  U bepaalt wat er gebeurt.

U moet weten dat u bepaalt wat er gebeurt. U hebt volledig de controle tijdens de behandelingen. De behandelaar stopt zodra u dat aangeeft. Indien nodig, kan er ook een pauze ingelast worden.