Poetser van de maand

Speciaal voor onze kleintjes hebben we de rubriek ‘’Poetser van de Maand’’. In samenwerking met de ouders willen we onze kleintjes motiveren om hun gebit goed te onderhouden. Dit doen we bijvoorbeeld door in simpele taal uit te leggen waarom ze goed moeten poetsen en niet te veel te snoepen. Natuurlijk gaan we ook samen tandjes poetsen en instructie geven hoe ze het zelf moeten doen (met hulp van de ouders).
Voorkomen is immers beter dan genezen. Wanneer het poetsen eenmaal goed erin zit, dan zullen ze de rest van hun leven profijt aan hebben.

Natuurlijk wordt de winnaar beloond met een fantastisch cadeautje!

Voor wie?

Voor kinderen vanaf het moment dat de eerste blijvende tanden doorkomen, tot het moment dat ze helemaal zijn uitgewisseld. Meestal is dit tussen 6 en 12 jaar oud.

Wat?

Poetser van de maand.

Waarom?

Motiveren om goed te poetsen en natuurlijk een cadeautje!

Beoordeling

De behandelaar zal op een systematische wijze beoordelen hoe iemand gepoetst heeft en hieruit zal een cijfer voortvloeien. Dit wordt bijgehouden in de patiëntendossier. Elke maand zal er een winnaar zijn. Op de tweede maandag van de volgende maand zal de winnaar bekend gemaakt worden. Indien de patiënt en de ouders/verzorgers het goed vinden, zal ook een foto van de winnaar op de website en social media geplaatst worden.